+40724551022
voinea_ruxandra_cristina@yahoo.com valorificarepersonala@gmail.com

Cum lucrez?

Psihoterapia psihanalitică

1

ÎNTREVEDERI PRELIMINARE

Câteva întâlniri în care cei implicați se cunosc și decid dacă doresc să colaboreze. Terapeutul propune un plan de tratament, în funcție de dificultățile solicitantului, de modul său de funcționare psihică și de disponibilitatea acestuia.

2

DEMERSUL TERAPEUTIC

Relevarea manierei în care anumite aspecte din trecut ne influenţează prezentul şi ne pot influenţa şi viitorul dacă, nu decriptăm înţelesul acestora. Funcția esențială a curei analitice este de a aduce în lumină tot ceea ce înainte devenise și fusese menținut inconștient prin diverse apărări și de a reactiva tot ce este menținut la distanță și transformat în ceva nedureros.

3

ÎNCHEIEREA PSIHOTERAPIEI

Este indicat ca decizia de încetare a psihanalizei să fie discutată în prealabil.

MODALITĂȚI DE INTERVENȚIE

ANALIZA CLASICĂ – DIVANUL

Divanul favorizează o relaxare a corpului și a minții favorabilă procesului terapeutic. Presupune ca persoana să fi parcurs un drum personal prin autoobservare. Beneficiile apar cu siguranță, însă implică un drum lung și dificil.

ANALIZA FAȚĂ ÎN FAȚĂ

Uneori, divanul nu este soluția recomandată. Persoana își dorește să descopere ce produce în ea anumite inhibiții de care suferă și acceptă o reflecție asistată.

JOCUL

Maniera de intervenție cu copilul se face prin joc, prin înțelegerea împreună a problemelor, care reapar în jocul însoțit de specialist.

TERAPIE ONLINE

Demers oferit exclusiv persoanelor care se află în provincie sau în străinătate. Amenajarea regulilor de desfășurare este ușor modificată, rezultând un proces terapeutic diferit din unele puncte de vedere. Fundamentul teoretic este păstrat, furnizând cadrul oportun de desfășurare al psihoterapiei psihanalitice.

GĂSIREA SOLUȚIILOR

Psihoterapeutul nu oferă sfaturi, însă te ajută să elaborezi soluții personale.

CONFIDENȚIALITATE

Tot parcursul terapeutic se supune păstrării secretului profesional.

INFORMAȚII PERSONALE

Psihanalistul nu oferă detalii despre viața personală, opțiunile politice, religioase, sexuale. Procedând astfel, pacientul își poate exprima deschis opțiunile.

FRECVENȚA ÎNTÂLNIRILOR

În urma primelor întrevederi, psihoterapeutul hotărăște numărul de întalniri indicat. În general, se recomandă 2-3 ședințe pe săptămână.

DURATA ȘEDINȚELOR

Ședințele individuale – 45 minute.
Ședințele de familie sau cuplu – 45-75 minute.

PLATA ȘEDINȚELOR

În urma întâlnirilor preliminare, se stabilește un tarif acceptat de participanții la procesul terapeutic. Se plătesc toate sedințele programate.