+40724551022
voinea_ruxandra_cristina@yahoo.com valorificarepersonala@gmail.com

Psihoterapie adulți

Psihoterapie adulţi – Prespectivă

Psihanaliza este utilizată pentru a identifica și trata multe probleme și dificultăți și utilizează multe tehnici diferite. Deși poate fi un proces lung, psihoterapia vă va ajuta să identificați și să înțelegeți procesele mintale inconștiente pentru a vă ajuta să tratați o anumită probleme. Vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine comportamentele, sentimentele și emoțiile, astfel încât să puteți trăi o viață sănătoasă și împlinită.

BENEFICII

MATURITATE PSIHICĂ 

Vindecarea simptomelor, prin înţelegerea conflictelor psihice generatoare, de simptome.

MAXIMIZAREA PERFORMANȚEI


Cunoașterea interioară și îndepărtarea impedimentelor conduc la realizarea potențialului înnăscut.

LIBERTATE INTERIOARĂ

Alegeri responsabile și conștiente.

BAZA EMOȚIONALĂ

Atenția la implicațiile afective, sentimente, maniere de relaționare.

Metodele psihanalizei

În majoritatea tratamentelor tradiționale psihanalitice, veți sta pe un divan, în timp ce terapeutul dvs. se află în spatele divanului. Pentru a ajunge la un nivel mai intim de discuție și descoperire, terapeutul dvs. poate folosi una sau mai multe din următoarele tehnici psihanalitice:

ASOCIAȚIA LIBERĂ

Veți vorbi liber despre ceea ce trece prin mintea voastră, fără a cenzura sau a modifica fluxul de gânduri și sentimente. Această metodă vă permite să regresați sau să vă întoarceți la o stare emoțională din copilărie, astfel încât atât dvs. cât și analistul dvs. să poată identifica sursa unei probleme și să creeze o relație terapeutică mai bună.

TRANSFERUL

Uneori veți transfera gândurile sau sentimentele legate de o altă persoană, adesea fratele dvs., soțul / soția sau altă persoană semnificativă în viața dvs., terapeutului dvs. Transferul vă permite terapeutului să discute despre percepțiile și interpretările pe care le aveți asupra altor persoane.

INTERPRETAREA

Psihanalistul dvs. poate interveni în sedință prin comentarea unei amintiri pe care o aveți sau pentru a încuraja explorarea ulterioară și informații mai detaliate.

NEUTRALITATEA TERAPEUTICĂ

Terapeutul dvs. rămâne neutru, pentru ca dvs. să aveți posibilitatea de a aduce conținuturi nealterate de informațiile despre terapeut.

Premisele succesului psihoterapiei

ANGAJAMENT

Implicarea participanţilor într-un demers care presupune timp, spațiu și efort.

MOTIVAŢIE

Dorinţa sau curiozitatea de a descoperi şi îmbunătăți aspecte personale şi disponibilitatea psihoterapeutului de a ajuta în acest demers.

LIPSA DISCRIMINĂRII

Nu se fac discriminări bazate pe sex, rasă, orientare sexuală, entie, orientare religioasă sau dizabilități.

NONDIRECTIVITATE

Terapeutul nu oferă sfaturi, nu doreşte ca pacientul să îşi schimbe comportamentul, influenţat de cunoştinţele sau credinţele terapeutului.

CAPACITATE DE AUTOOBSERVARE